Bel ons op 0493 - 242 113

Bel ons op 0493 - 242 113

 

Porsche Cayenne 3.0 D – Luxcar rijtest

Porsche Cayenne 3.0 D – Luxcar rijtest

De luxueuze Cayenne, gebouwd door het befaamde Porsche. Ik reed in de 3.0 D variant afkomstig van Breedveld Auto’s. Het was prachtig weer en eindelijk kon ik mijn jas thuislaten. Samen met Robert reed ik weg in Someren en merkte al vrij snel dat het in deze auto lastig is om je aan de snelheidslimiet te houden. Iets waar ik in de SQ5, ook van Breedveld Auto’s, minder last van had. Of het daadwerkelijk ligt aan de snelheidsbeleving of dat ik simpelweg in een andere stemming was weet ik niet. De Cayenne is voorzien van een 3 liter grote 6-cilinder motor die 245 pk vermogen en 550 nm koppel levert. Het is ruim voldoende om de dik 2 ton wegende Porsche van zijn plek te krijgen en zelfs om hem naar de 220 km/h te trekken. Het rijden is heerlijk. Je zit hoog en hebt het gevoel dat je in een degelijke auto zit. Met het typische Porsche dashboard kreeg ik ook daadwerkelijk het gevoel dat ik in een exclusieve auto zit, iets dat andere SUV’s van Duitse makelij wat minder hebben. Prachtig vond ik het contrast tussen de Comfort en Sport-stand, waarbij de luchtvering een belangrijke rol speelt. In de Sport-stand verlaagt de auto zichzelf aanzienlijk en merk je direct dat hij feller reageert en je smeekt om het gas in te trappen. En aangezien dit exemplaar reeds in een sportief jasje geheven is, is het soms net of je in een Turbo zit.

Druk je daarna weer op het knopje ‘Normaal’ of ‘Comfort’, reis je met auto en al letterlijk de hemel in en is het weer keurig en comfortabel 130 rijden op de linkerbaan. Voor degenen die ‘SUV’ en ‘Diesel’ op hun eisenlijstje hebben staan is deze Cayenne interessant. Het is op de een of andere manier toch weer net iets bijzonderder dan een M-klasse, Q7 of X5. En zeker als je al een 911 op de oprit hebt staan, past de Cayenne er keurig naast. Mocht je je echter breder oriënteren en meer op zoek zijn naar primaire beleving (zo nu en dan wat adrenaline), dan zou ik toch eens verder kijken in de showroom van Breedveld Auto’s. Want écht sportief is voor deze Porsche natuurlijk een beperkte term.

Naast het sportieve jasje valt hij ook op door zijn kleur. De meeste Cayenne’s die ik zie zijn zwart. Zo nu en dan rijdt er een donkergrijze langs maar deze lichte kleur geeft hem toch net weer iets aparts. Het exemplaar waarin we reden kan je hier vinden en staat te koop voor €59.950. Zoals we van Breedveld Auto’s gewend zijn een zeer concurrerende prijs. Qua opties ontbreekt er nagenoeg niets aan deze auto; veel uitgebreider komen ze niet. De Porsche is dealer onderhouden en voorzien van een Bose sound systeem. Dat laatste zorgt daadwerkelijk voor een fenomenaal geluid, iets dat ik persoonlijk erg belangrijk vind aan een auto.

Breedveld Auto’s richt zich voornamelijk op de verkoop van luxere diesel SUV’s, zoals deze Cayenne. Het autobedrijf is gevestigd in Someren, Noord-Brabant en heeft zo’n 50 auto’s op voorraad. Hun aanbod varieert buiten de SUV’s van ‘simpele’ hatchbacks tot de betere modellen van Porsche. Zoals ze zelf zeggen: “Door onze expertise en continue wisselend assortiment zijn wij uitgegroeid tot een belangrijke speler in het luxe segment jong gebruikte auto’s. Deze passie willen wij graag met u delen, daarbij staat u als klant centraal bij ons! Graag nodigen wij u uit om onze collectie te komen bezichtigingen in onze showroom te Someren.”

03-05-2016cayennebreedveld-103-05-2016cayennebreedveld-803-05-2016cayennebreedveld-703-05-2016cayennebreedveld-603-05-2016cayennebreedveld-503-05-2016cayennebreedveld-403-05-2016cayennebreedveld-303-05-2016cayennebreedveld-2