Bel ons op 0493 - 242 113

Bel ons op 0493 - 242 113

 

Mercedes-Benz GLE 400 4MATIC AMG

Mercedes-Benz GLE 400 4MATIC AMG

De GLE, het antwoord van Mercedes-Benz op de BMX X6. We reden in de GLE 400 4MATIC AMG uit 2015. Een noemenswaardige auto als we het over omvang hebben. Maar de GLE heeft niet alleen de omvang mee. Waar de X6 soms log en zwaar kan voelen, heeft de GLE 400 dat minder. Ja, hij voelt als een tank. En ja, je kijkt twee keer als je door een smalle doorgang moet. Maar als we het hebben over rijeigenschappen valt de Mercedes erg mee. Buiten het feit dat hij is voorzien van een 333 pk sterke turbo zescilinder, voelt de auto direct en behendig. Het stuur voelt zwaar en er is een kleine stuuruitslag vereist om de wielen in een hoek te zetten. Dit maakt de auto berekenbaar en behendig. Hij behoudt in de bochten zijn stabiele ligging en het voelt niet dat je op-en-neer deint. Bepaalde autofabrikanten kunnen hier wat van leren.

We zijn ook van de weg gegaan en hebben de GLE uitgedaagd in de modder. Hoewel we doorgaans hopen op mooi, zonnig en droog weer was het matige weer op deze dag niet ten ongunste. Het gaf de kans om te testen hoe de GLE reageert op een ondergrond die, zo goed als, vloeibaar is. De eigenschappen die de auto op de weg zo comfortabel en betrouwbaar maken, zorgen er ook voor de hij in de modder ietsje minder fijn voelt. Hij trekt het allemaal prima, maar de system dempen de feedback soms. Dit maakt het lastig om te voelen waar de off-road grenzen van de auto liggen. Desalniettemin viel het niet tegen, we hebben aardige meters gemaakt door modderpoelen en de auto bleef stug vooruit gaan.

Dit exemplaar is gebouwd in 2015 en heeft ruim 41.000 kilometer rijervaring. Met de 3.0 zescilinder komt het gemiddelde verbruik op 8,70 liter per 100 kilometer. Niet slecht, de auto weegt immers 2.080 kg.Het interieur geeft met een lederen bekleding een gevoel van luxe en comfort. Het niveau van de afwerking is hoog, wat een potentiele koper absoluut zal waarderen.

Al met al is de Mercedes-Benz GLE een krachtige en stijlvolle SUV die je uitdaagt om sportief rijden te combineren met de grote omvang van de auto. De auto voelt snel en degelijk en zal de toekomstige eigenaar niet teleurstellen.